Fütursuzca Tanıtım ve Reklam

Geçtiğimiz günlerde Gaziosmanpaşa Belediyesinin yaptırdığı gazete insertleri için bir yazı kaleme almış ve “Para Her Şey Değildir” demiştik. Bunu söylerken paranın her şey olmadığını ancak ehil ellerde olmayınca neler yapabileceğini anlatmak istemiştik.Bu yazı bazı internet sitelerinden birkaç gün yayında kaldıktan sonra kaldırıldı. Belli ki yayın organlarına telefonlar açılmış ve bir şeyler söylenmişti. Konuyla ilgili olarak refikimiz Murat Aydın “Büyük Gaf” başlıklı bir yazı yayınlamış ve bu yazı yüzünden belediye tarafından tehdit edilmişti.

Sayın Murat Aydın “Büyük Gaf.. Ve Düzeltildi” başlıklı yazısında olayı şöyle anlatıyor. “Broşürdeki hatayı gazetemiz yazarı Murat Aydın’ın www.aydinses.com haber sitesindeki köşesinden Kuzuluk Kampında öğrenen Erhan Başkan’dan fırça yiyen danışman Gündüz İmşir, telefonda gazeteci Murat Aydın’a şantaj ve tehditlerde bulundu. Yaptığı skandal broşürle, muhalefet partilerinin eline büyük koz veren Gündüz İmşir başkandan

yediği fırçanın ardından Murat Aydın’a neler söyledi: “CHP Adayı Halil İbrahim Türkyılmaz’ı destekliyorsun. Hakkında iddialar var ulusal medyada haber yaptıracağım. İlanlarını kestireceğim” tehdidinde bulundu. Bunun üzerinden çok zaman geçmeden bazı kamu kurumu yetkililerinin Murat Aydın’ı ziyaret ettiği haberleri kulağımıza kadar geldi. Elbette yerel yayın yapan gazete ve internet sitelerinin en büyük ve yaşamsal gelir kaynağı belediye başkanlarının ve yerel siyasetçilerin gerek seçim dönemlerinde gerekse milli günler ve dini bayramlarda verdikleri ilanlardır. Bunun kesilmesi demek o yayın için atardamar mahiyetinde gelir kaynaklarının kesilmesi demektir ki o yayın hayatiyetini sürdüremez.

Bu seçimlerde mevcut belediye başkanı kaynağı belirsiz kaynaklarını öylesine fütursuzca kullanıyor ki, beş yıl boyunca yüzünü hiçbir medya organında göremeyen Gaziosmanpaşa seçmeni her gün muhtelif saatlerde televizyonların ana haber saatlerinde ve seçim programlarında görmek lütfuna erişiyorlar. Başkanlarını bu yayınlarda görmeleri için adeta belediye tarafından taciz edilen seçmenler sms yağmuruna tutuluyorlar. Sms orijinatörlerinin 11 karakter sınırlaması yüzünden “G.O.P BLD” rumuzlu mesajlarda belediye başkanının o gün yapacağı televizyon konuşmasını dinlemeleri için yönlendirilen seçmenler, acaba adayı mı yoksa belediye başkanını mı izliyorlar?

Mevcut Belediye başkanının belediye imkanlarını hovardaca kullanması bununla da sınırlı değil, eleştiriler yüzünden ikinci baskısı yapılan tanıtım broşürü bu sefer mensup olduğu parti adına yapılmış gibi duruyor. Bizim bildiğimiz kadarıyla üç bölümlük bir dizi olan broşürlerin ilki belediye adına yapılmış izlenimi veriyordu. Herhalde üçüncüsü bizzat kendi adına yapılacak, gibi. Belediye afiş direklerini her gün değişik pankartlarıyla sınırsızca işgal etmesi bir yana vinçlerle Gaziosmanpaşa’nın bütün sokaklarını bayraklarla donattı. Belediyeye ait bilboardları belediye çalışmalarını tanıtıyorum diye adaylık afişleri ile donatmış durumda. Bununla da kalmayan fütursuz zihniyet, belediyenin resmi internet sitesinde “Belediyeden Güncel Haberler” başlığı altında “GOP’TA ERHAN BAŞKAN HIZINI ARTTIRDI…” diye seçim çalışmalarına yer veriyor. Haberde “Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, Kazım Karabekir Mahallesinde kurulu irtibat bürosunun açılışında yaptığı konuşmada Ak Parti’nin devlet yönetimine kalite ve adalet getirdiğini söyledi” denilerek başlattığı seçim çalışmaları ayrıntılı bir şekilde yer almış.

Belediyeden atılan smsler, belediyece bastırılıp dağıtılan broşürler, pankart ve bilboard çalışmaları, parti bayrağı asmalar ve belediyenin internet sitesinde yer alan seçim çalışmaları, bir fütursuzluğun, adaletsizliğin ve kanun tanımamanın bir göstergesi olarak karşımızda durmaktadır. Tunceli’deki gibi değil ama ondan aşağı olmayan bir uygulama ile karşı karşıyayız. Bu gidişe dur diyecek bir babayiğit elbette çıkacaktır, çıkmalıdır. Buna dur diyecek makamların suskunluğunu ısrarla devam ettirmeleri bizce manidardır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bizim Köy

Mahalli İdareler Secimi ve Ortaya Çıkan Haksızlıklar

Giresun Dernekçiliğinin Serencamı…