Keşaplılar Otçu Göçü Şenliğinde Coştu.


Kesap Yazlık Emeksan ve Çevre Köyleri Derneği’nce tertiplenen “Geleneksel 2. Otçu Göçü Şenliği” büyük bir katılımla yapıldı. Kemerburgaz Kurt Kemeri Ayvand Bendi piknik alanında yapılan pikniğe İstanbul’un dört bir yanında yaşayan Keşaplılar ve Giresunlular katıldı.

Hemşerilerinin yoğun olarak yaşadığı Örnektepe, Silahtar ve Yeşilpınar semtlerinden kalkan Kağıthane,Eyüp ve Gaziosmanpaşa belediyelerinden sağlanan otobüsler ve özel otoları ile piknik alanına hareket eden Keşaplılar, sabahın ilk saatlerinden itibaren piknik alanını doldurmaya başladılar. Sabah kahvaltısını komşuları ile birlikte yapan Keşaplılar, geceden gelin gibi süsledikleri tören alanını doldurdular.

Dernek Başkanı Mustafa Üste yaptığı açış konuşmasında pikniğe destek veren gerek belediyelere gerekse özel kuruluşlara ve kişilere teşekkür etti. “Bu piknik yerinin tahsisinde büyük emekleri geçen Eyüp Belediye Başkanı Ahmet Genç ve Satın Alma Müdürü hemşerimiz Abdullah Akyol’a, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Erhan Erol ve Başkan Yardımcısı Arif Parlakkılıç’a ve sponsorlara teşekkür ediyorum. Özellikle Çaykur 2.Bölge Distribütörü Çaycılar A.Ş. Sahibi İbrahim Kuş ve yetkilisi Ercan Yavuz’a, Bahat Hastanesi ve 500 Evler Şafak Hastanesine de özellikle teşekkür ediyorum dedi. Hem bize destek verdikleri hem de buraya kadar tam donanımlı ambulans gönderdikleri için. Birazdan başlayacak şölende hepinize iyi eğlenceler diliyorum” dedi.

Giresun Dernekler Birliği Başkanı Halil Kütük de yaptığı konuşmada “Türkiye’de Giresun Dernekleri Birliği’nden başka, hiçbir derneğin kuruluşu 6 sene sürmedi. Biz Giresun Dernekleri Birliği’ni kurarken, sistemin çok sağlam olarak kurulması için çok büyük özen gösterdik. Nerede ne yapmamız gerektiğini, ne yapmamamız gerektiğini en ince ayrıntısına kadar düşündük. Öyle yolda giderken her önümüze gelene, gelin Giresun Dernekleri Birliği’ni kuruyoruz, bize katılın demedik. Bu işlerin bir usulü, kaidesi, kuralı olmalıdır. Böylesine üst birliklerin oluştururken her önünüze geleni yönetime alamazsınız. İstanbul’da Giresun Dernekleri ile ilgili bir entegrasyonun kurulması, bir sistemin inşa edilmesi gerekiyordu. Bizler, öncelikle İlçe Dernekler Birliği oluşturulsun, İlçe Dernekler Birliği’nin yetkilendireceği kişiler de Giresun Dernekleri Birliği’nin yönetimini oluştursun istedik ve öyle yaptık. Giresun Dernekleri Birliği, kendi içinde federasyonunu oluşturacaktır. Giresun Dernekleri Birliği’nin oluşturacağı federasyon ise Karadeniz Dernekleri Konfederasyonu’nun da kurucuları arasında yerini alacaktır. Biz bu işleri şahıslarımıza siyasi ikbal sağlamak için yapmıyoruz, bunun böyle olduğunu da halkımız çok iyi biliyor, bu işleri siyasi ikbal için yapanlar ise seçim zamanları ortaya çıkıyor, hemen ertesinde ortalardan kayboluyor. Kesinlikle yılmayacağız, bu çalışmalar tam gaz devam edecek, neler yapacağımızı sizlerde göreceksiniz.” dedi.

Daha sonra söz alan Gaziosmanpaşa Belediyesi E.Meclis Üyesi İbrahim Balcıoğlu, “ şu pankartta otçu göçü şenliği diyor. Burada bulunanların çoğu belki de hiç otçu göçü şenliğine katılmadı. Otçu göçü, bizim oraların bir bayramıdır. Büyük bir buluşmasıdır. Yılın belki de en beklenilen günüdür. Ama şimdi yapılan yayla şenlikleri bile bu şenliğin yanına yaklaşamaz. Ben bunu yaşatmaya çalışan derneğinizi ve yönetimini kutluyorum” dedi.

Pikniğe Giresun Dernekler Birliği Başkanı Halil Kütük, Gaziosmanpaşa Belediyesi E.Meclis Üyesi İbrahim Balcıoğlu, Saadet Partisi Kağıthane İlçe Başkanı Celal Çoban, Yeşilpınar Mahalle Muhtarı Süleyman Durdu, Keşap Saraycık Derneği Başkanı Av. Hicran Akkaya, Karadeniz Gözde Gazetesi Sahibi Muzaffer Sürmen, Aydın Ses Gazetesi Sahibi Murat Aydın, Bayrampaşa Giresunlular Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Adem Kocamanoğlu, Şifre Dershanesi Sahibi İsmail Temür ve çok sayıda davetli katıldı.

Sunuculuğunu Ali Karadeniz’in yaptığı şölende yöresel sanatçı Erdoğan Erol kemençesi ve türküleri ile pikniğe katılan binlerce Keşaplı'yı coşturdu. Kemençenin nameleri kısa sürede etrafta bulunanları tören alanına topladı. Genciyle yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle binlerce Giresunlu yöresel oyunların en güzellerini sundular.

Haber ve Fotoğraflar: İbrahim Balcıoğlu

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bizim Köy

Mahalli İdareler Secimi ve Ortaya Çıkan Haksızlıklar

Giresun Dernekçiliğinin Serencamı…