Tirebolu Kuzgunlular Askerlerini Uğurladılar.


Tirebolu Kuzgun Köyü bu sene Ağustos celbinde 12 genci için düğün gibi bir şölen yaparak onları askere uğurladı.1986 doğumlu gençler için13 Ağustos Pazar günü düzenlenen Asker Uğurlama Gecesi ile köye ve köylülerine veda eden genç askerler “Allah’a ısmarladık” dediler.

Gecenin tertip heyetinden Recep İnal, “gitmeden önce bir hatıramız olsun iyi bir şekilde anılalım istedik. Komşularımız ve akrabalarımıza gülerek, oynayarak veda edelim, dedik. Bu geceye katılan bütün komşularımız ve komşu köylerden hemşerilerimize Allah’a ısmarladık, haklarınızı helal edin dedik. Sağ olsunlar uzaktan ve yakından geldiler. Bizleri uğurladılar. Biz hem vatanımız hem de onlar için nöbet tutarken onların rahat uyumaları için vatan vazifesine gidiyoruz” dedi.

Kuzgun Köyü köy altı mevkiinde düzenlenen gece, fındık mevsiminin de etkisiyle düğün gibi bir kalabalığın iştirakiyle yapıldı. Gecede sahne alan yöresel sanatçılardan Ali Osman Kargın yörenin sevilen türkülerinden bir demet sunarken, askerler ve vatandaşlar kemençenin kıvrak nağmeleri ile gecenin geç saatlerine kadar eğlendiler.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bizim Köy

Mahalli İdareler Secimi ve Ortaya Çıkan Haksızlıklar

Giresun Dernekçiliğinin Serencamı…