Tirebolu Dernekler Birliği İçin İlk Adım…


İstanbul’da kurulu Tirebolu ve köylerini temsil eden dernekler, Tirebolu Dernekler Birliği’ni kurmak için kolları sıvadı. Fındık mevsimi için memleketine gelen dernek başkan ve yöneticileri İstanbul’da başlattıkları çalışmanın ilk adımı olarak ilk toplantıyı Tirebolu’da yaptılar.

Tirebolu Dernekler Birliği kurma çalışmalarını yürüten Kuzgun Köyü Derneği Eski Başkanı ve Gaziosmanpaşa Belediyesi Eski Meclis Üyesi İbrahim Balcıoğlu’nun gayretleri ile aslen Ataköylü Gaziosmanpaşa Giresunlular Derneği Başkanı Nuri Yılmaz, Belen Köyü Derneği Başkanı Aytekin Bayır, Kovanpınar Köyü Derneği Başkanı Kamil Sakal ve Kuzgun Köyü Derneği Başkanı Muammer Gündüz ve beraberindekilerden oluşan heyet, Tirebolu Hükümet Konağı bahçesinde buluşarak hem tanıştılar hem de birliğin, bir an önce kurulması konusunda mutabakata vardılar.

Toplantıda konuşan İbrahim Balcıoğlu, “bizim yaptığımız araştırmaya göre İstanbul’da iki Tirebolu Derneği ve 9-10 tane de köy deneğimiz var. Bu sayı diğer ilçelerimize ve köylerimize oranla çok azdır. Biz yine de bu dernekleri bir araya getirmek ve derneği olmayan köylerimize dernekleşmeleri konusunda yardımcı olmak ve derneklerimizi bir araya getirmek suretiyle gücümüzü daha derli toplu faaliyetlere hasretmek istiyoruz. Tek tek köylerimize ve insanımıza hizmet ederken, ilimiz ve ilçemiz için de neler yapabileceğimizi görmek ve kararlaştırmak istiyoruz.”dedi. Kovanpınar Köyü Derneği Başkanı Kamil Sakal da “bizim hemşerilerimiz şu an İstanbul’da dağınık vaziyettedir. Kayışdağı’nda bulunan dernek lokalimizi daha merkezi bir yer olan Okmeydanı'na taşımak istiyoruz. Bu şekilde irtibatımız daha kolay olacaktır. Biz böyle bir birliğe hazırız ve ne yapmamız gerekiyorsa yapacağız.” dedi. Belen Köyü Derneği Başkanı Aytekin Bayır, “kahve dernekçiliğinden vazgeçerek daha çok projeler üretecek sosyal dernekçiliği öne çıkarmalıyız. Biz dernek merkezimizi çok amaçlı bir eve dönüştürmek istiyoruz. Bir odasını gençlere ayırırken bir odasını hanımlara bir odasını da beylere ayıracağız. Burada hanımlar el işlerini sergilerken erkekler de çeşitli amaçlarla bir araya gelebilecekler. Hanımlar ve çocukları bu işin içine mutlaka sokmalıyız. Başka projeler de üretilmeli. Böyle birliğe bizim de ihtiyacımız var. Bu sayede bildiklerimizi öğreteceğiz; bilmediklerimizi de öğreneceğiz.” dedi. Kuzgun Köyü Derneği Başkanı Muammer Gündüz de yaptığı konuşmada derneklerin çoğu zaman çantada kurulup yönetildiğini ve merkezlerinin bulunmadığını belirterek “biz 1993 yılında kurulmuş bir dernek olarak ancak 2006 da bir merkeze ve lokale kavuştuk” dedi. Daha sonra “biz de bu birlik için hazırız ve neler yapılacaksa hep beraber yapmalıyız.” dedi. Son konuşmayı yapan Gaziosmanpaşa Giresunlular Derneği Başkanı Nuri Yılmaz ise ben Ataköylüyüm. Bu derneği de zaten Ataköy Derneği’ni dönüştürerek kurduk. Biz de böyle bir teşebbüsü büyük bir heyecanla takip ediyor ve bize düşen ne varsa yapacağımızı beyan ediyorum” dedi. Toplantı devam ederken arayan Sekü Köyü Derneği Başkanı Hayrettin Türkoğlu ise “toplantıya haberim olmadığı için katılamadım. Bunun için üzgünüm. Ancak böyle bir birlikteliğe biz de varız ve destekliyoruz. İnşallah bir sonraki toplantıya davet edilirsek katılmak istiyoruz.” dedi.

Toplantının fındık sonrası İstanbul’da devamına karar verilirken bir sonraki toplantının tespit edilecek bütün dernek başkanlarının mutlaka katılmasının sağlanması istendi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bizim Köy

Mahalli İdareler Secimi ve Ortaya Çıkan Haksızlıklar

Giresun Dernekçiliğinin Serencamı…