Bir Lezzet Durağı: Ataköy Balıkçısı…


Tirebolu-Doğankent yolunun 25.km.sinde Eymür- Sekü yol ayrımını geçtikten sonra sağa sapan Ataköy yolunun hemen başında sizi bir tabela karşılar: Ataköy Balıkçısı Eyüp Ustanın Yeri… Tirebolu’nun Harşit vadisindeki son köyü Ataköy’ün eski köprüsünün hemen başında olan bu yer, huzurlu bir ortamda balık yemek isteyenlerin uğrak yeri…

Eyüp Usta, uzun yıllar gemilerde ve İstanbul’da çalıştıktan sonra açmış bu yeri. Fındık bahçelerinin ve servi ağaçlarının arasında gizlenmiş bu yeri kendi elleri ile inşa ve dizayn etmiş. Önceleri 30-40 m2lik bir yer yerken şimdilerde yeni ilavelerle 100 m2lik bir mekan olmuş burası. Bahçede yapılan çardak yaz kış hizmet vermek için ideal. Yayla yolundan gelen buz gibi suyun sesi insana ayrı bir huzur ve sükunet veriyor.

Tirebolu, Doğankent ve çevre ilçelerden siyasi parti, kurum ve kuruluşların misafirlerini ve davetlilerini getiriyor buraya. Zaman zaman iftarlar da verilen bu mekan, Harşit Vadisinde bulunan ender yerlerden biri. Gittiğimde çevre ilçelerden birinin kaymakamı misafirlerini ağırlıyordu bu güzel mekanda.

Eyüp Ustanın mönüsünde pancar çorbası, mısır ekmeği, alabalık, yazın meyve kışın da tatlı var. Ev ortamında huzurlu bir mekanda yemek yemek isteyenlerin uğramasında fayda var. Çoluk çocuğunuzla kendinize bir ziyafet çekin. Eyüp Ustanın daha önce lezzetini belki de hiç fark etmediğiniz mısır ekmeği yanında pancar çorbası için. Tek tek servis edilen alabalıkları elleriniz yana yana doyasıya yiyin. Değişik bir şey olduğunu fark edeceksiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bizim Köy

Mahalli İdareler Secimi ve Ortaya Çıkan Haksızlıklar

Giresun Dernekçiliğinin Serencamı…