2.Tirebolu Kuzgun Köyü Pikniği Şölen Havasında Geçti


Giresun Tirebolu Kuzgun Köyü Derneği tarafından ikincisi düzenlenen piknik, şölen havasında geçti. Kemerburgaz Ayvad Deresi Mevkiinde yapılan pikniğe İstanbul’un değişik yerlerinde oturan binlerce Kuzgunlu ve komşu köylüler ile Giresun’un değişik yerlerinden hemşerileri katıldı.

Eyüp Belediyesi sınırları içinde olan Kemerburgaz Ayvad Mevkiine sabahın ilk saatlerinden itibaren gelen Kuzgunlular burayı bayram yerine çevirdiler. Kemençe ustaları ile bölgenin oyunlarını en iyi şekilde icra eden horoncular etraftan gelip geçen insanların da dikkatini çekmeyi başardılar.

Piknikte bir araya gelen Kuzgun Köylüler kahvaltısını yaptıktan sonra bir araya gelerek bugünün anlam ve önemi hakkında konuşma fırsatını buldular. Kuzgun Köyü Dernek Başkanı Muammer Gündüz “Yakından ve uzaktan buraya gelerek bizi mutlu ettiniz. Köy muhtarımız Sayın Kadir Korkmaz ve ihtiyar heyeti ile Okul Yaptırma Komisyonu Başkanımız Enver Yiğit bir ay içinde iki defa İstanbul’a gelerek bizi mutlu ettiler. İlkinde lokal açılışımız vesilesiyle bizleri yalnız bırakmayan muhtarımıza ve okul yapımında öncülük eden Enver hocamıza teşekkürü bir borç biliyorum. Bugün bizi burada yalnız bırakmayan siz değerli hemşerilerime ve Tüm Bulancaklılar Dernek Başkanı Öner Tosun ile Bayrampaşa Giresunlular Dernek Başkanı İsmail Yalçın’a ve yönetimlerine de teşekkürü bir borç biliyorum. Buranın tahsisinde büyük katkıları olan Ayhan İnal kardeşime ve Eyüp Belediye Başkanımız Ahmet Genç’e de teşekkürlerimi arz ederim. Size iyi eğlenceler dilerken bir dahaki pikniğimizin şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi. Söz alan köylüler bir araya gelmenin mutluluk verici hadise olduğunu belirterek dernek yönetimine teşekkür ettiler. Sunuculuğu ve takdimi yapan Mehmet Balcıoğlu “ben buraya katılan herkesi ve bu mükemmel organizasyonu yapan yönetimdeki arkadaşlarımı kutluyorum. Sayın muhtarımıza ve öğretmenimize bizi yalnız bırakmadıkları ve hizmetleri için teşekkür ederken sanatçı arkadaşımız Coşkun Aslan ve pikniği başından sonuna kadar kameraya çeken ve fotoğraflayan Hakan Kamat’a da teşekkür ediyorum. Ayrıca bizi yalnız bırakmayan dernek başkanlarımıza ve yönetimleri ile bir ay boyunca bizi radyosundan anons eden Karadeniz’in Sesi Riva Hüseyin’e şükranlarımı arz ederim” dedi.

Daha sonra dağılan Kuzgunlular pikniğe katılan kemençe üstatlarının kıvrak namelerine dayanamayarak kendilerini horonun hareketli ve tempolu ritmine uydurarak neşeli bir piknik yapmanın hazzını yaşadılar.

Haber: İbrahim Balcıoğlu
Fotoğraflar: Aslan Pirdal

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bizim Köy

Mahalli İdareler Secimi ve Ortaya Çıkan Haksızlıklar

Giresun Dernekçiliğinin Serencamı…