Alucra Çamlıyayla Köylüleri Piknikte Bir Araya Geldi.


Giresun’un şirin ilçesi Alucra'nın Çamlıyayla köylüleri 1959 yılında kurulan dernekleri sayesinde birlik ve beraberliklerini yaptıkları piknik ile perçinledi.

1959 yılında kurulan dernek her yıl değişik vesilesiyle hemşerilerini bir araya getiriyor. Bu yıl da Kemerburgaz Kurt Kemeri Ayvand Mevkii’nde bir araya gelen Çamlıyaylalılar sabahın ilk saatlerinden itibaren piknik alanına gelerek hasret giderme imkanına kavuştular. Çayırova’dan Avcılar’a kadar değişik yerlerden piknik alanına akın akın gelen Çamlıyaylalılar, köye gitmeden köy havasını almanın fırsatını yakaladılar.

Sabah kahvaltısını komşu ve akrabaları ile yapan Çamlıyaylalılar, piknik alanına kurulan kürsüden yapılan “hoş geldiniz” nidasıyla toplandılar. Dernek Başkanı Ahmet Bektaş yaptığı açış konuşmasında “1959 yılında kurulan derneğimiz İstanbul’da bulunan hemşerilerimize zamanına göre önemli hizmetler vermiş, birlik ve beraberliğimizi temin etmiştir. Ancak daha sonra atıl bir döneme girmiş ve 1996 yılından sonra asıl işlevini görmeye kaldığı yerden devam etmiştir. Bu dönemde Kasımpaşa’da bir bina alan derneğimiz, bir katını dernek lokali bir katını da sosyal amaçlarla kullanmaya başlamıştır. Ayrıca derneğimiz, üyelerimizin her türlü sorunu ile ilgilenmekte ve köyümüz ve bölgemiz için yapılan her türlü olumlu işe yardımcı olmaktadır. Köy yolu için yaptığımız çalışmalar ortadadır.

Pikniğe AYSİAD (Alucra Yönetici ve İş Adamları Derneği ) Başkanı Yılmaz Demirkıran, Şişli Belediye Başkan Danışmanı Mevlüt Akarçeşme, Alucra Gazetesi ve Dergisi Sahibi Recep Akın ve çok sayıda köy dernek başkanı ile yönetim kurulu üyeleri katıldılar; Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve çok sayıda davetli de gerek telgraf, gerekse telefonla özür beyan ederek katılamadığını bildirdiler ve başarılar dilediler.

Pikniğe mahalli sanatçılar Ramazan Tekir, Ruşen Aydeniz, Aslı Aslıgil, Recep Türkmen ve Ahmet Koçal sazı ve sözü ile katıldılar. Davul ve zurnanın canlı ritmiyle bir arada akşamın geç saatlerine kadar eğlenen ve hasret gideren Çamyaylalılar, bir sonraki piknikte buluşmaya karar vererek hüzünle ayrıldılar.

Yorumlar

Adsız dedi ki…
Değerli blog yöneticisi sitenizden çok memnun kaldık ve çok beğendik crea servis olarak başarılarınızın devamını dileriz.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bizim Köy

Mahalli İdareler Secimi ve Ortaya Çıkan Haksızlıklar

Giresun Dernekçiliğinin Serencamı…