Gimev Üyelerini Kahvaltıda Buluşturdu


Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Giresun halkının yıllardır zekasıyla birçok problemi kendi içinde çözmeyi başardığını, şimdi ise dernek ve vakıflarla kurumsallaşarak işi daha ileri seviyelere ulaştırmaya çalıştığını söyledi.

Giresun ve İlçeleri İmam Hatip Lisesi Mensupları ve Mezunları Vakfı (GİMEV) kahvaltılı toplantısını, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın’ın ev sahipliğinde Zeytinburnu Şelale Restaurant’ta gerçekleştirdi. Başta Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın olmak üzere Zeytinburnu AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Dokumacı, Vakıflar Genel Müdür Yardımcısı Kenan Karadeniz, Giresun Dernekler Birliği Başkanı Halil Kütük, GİMEV Başkanı Halim Melikoğlu, Giresun İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Yunus Sarıgül, emekli müftü Mürsel Sıradağ ve seçkin davetli topluluğu toplantıya katıldı.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın konuşmasında kendisinin de bir imam hatipli olması hasebiyle camianın önemli şahsiyetler yetiştirdiğine değindi ve imam hatipli olmanın gururunu yaşadığını bildirdi. Murat Aydın, gelenek, görenek ve adetlerin yanında dini hayatın bir sonraki kuşaklara aktarılmasında imam hatip okullarının büyük katkısının olduğunu hatırlattı. Aydın, geçen haftalarda ziyaret ettikleri Endonezya’daki Ache’den örnek vererek, ecdadın aynı gaye ile ülke sınırları dışında hizmette bulunduğuna, bugün de imam hatiplinin aynı anlayışla çalıştığına dikkat çekti. Toplumun her kesiminin bugün imam hatipliye ihtiyacı bulunduğuna işaret eden Aydın, “Giresunlu yakın zamana kadar kendi problemini kendi içinde, zihninde çözerek hallederdi. Şimdi ise bunu daha da aktifleştirmiş. Dernekler ve vakıflar kurarak bu çözüm yollarını kurumsallaştırmıştır. GİMEV de bu amaçla kurulmuş bir vakfımızdır. Vakfımıza her kesimden katkıda bulunarak ayakta tutmamız ve daha iyi hizmetler vermesi için destek vermemiz gerekmektedir” dedi.

Giresun Dernekleri Birliği Başkanı Halil Kütük de, İstanbul’da Giresun’a ve Giresunlu’ya yönelik yaptıkları hizmetler ve faaliyetlerden bahsetti. Halil Kütük, birlik olarak GİMEV’in her zaman yanında oldukları mesajını verdi. GİMEV Başkanı Halim Melikoğlu ise konuşmasında, vakfın üyeleri arasında önemli şahsiyetler bulunduğunu, hizmetleri arttırmak için bunun önemli bir potansiyel olduğunu belirtti. Vakfın merkez binası konusunda sıkıntıları olduğunu ifade eden Melikoğlu, bu sıkıntının el birliği ile giderileceğine inandığını kaydetti. Melikoğlu, vakıflarının 310 talebeye burs sağlandığını, daha birçok hayır işine karşılık gösterilen ilgiyle zorlukların altından kalktıklarını, vakıflarının arkasındaki büyük potansiyel sebebiyle birçok problemi aştıklarını söyledi.
Ardından söz alan AK Parti Zeytinburnu İlçe Başkanı Ahmet Dokumacı hizmet konusunda hiçbir zaman geri adım atmadıklarını, böyle bir hizmete de sonuna kadar destek olacaklarını belirtti. Ahmet Dokumacı önce Vakıflar Genel Müdür Yardımcısı Kenan Karadeniz’i ve ardından Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın’ı konuşma kürsüsüne davet etti ve GİMEV’in yer probleminin halledilmesi için girişimde bulundu. Dokumacı ve Aydın, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün GİMEV’e bir yer tahsis etmesi durumunda kendilerinin de bu yeri onaracaklarını bu konuda Vakıflar Genel Müdür Yardımcısı Kenan Karadeniz’den destek istediklerini söylediler. Vakıflar Genel Müdür Yardımcısı Karadeniz’den yer sözünün alınmasından sonra toplantıya katılanlar arasında duygulu anlar yaşandı. Vakıf Müdürü Ali Aydın ise GİMEV’e ait http://www.gimev.org/ sitesinin daha da verimli hale getirileceğini, hizmetlerin birçoğunun site üzerinden gerçekleştirmeye çalışacaklarını ifade etti. Aydın, ayrıca 4 haziran Pazar günü Adapazarı hendekte bütün üyelerimizi pikniğe çağırdı.

Toplantıda katkılarından dolayı GİMEV Başkanı Halim Melikoğlu tarafından Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın’a bir plaket sundu.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bizim Köy

Mahalli İdareler Secimi ve Ortaya Çıkan Haksızlıklar

Giresun Dernekçiliğinin Serencamı…