Giresun Dernekler Birliği, Üyeleri İle Giresunlu Bürokratları Bir Araya Getirdi.


Giresun Dernekler Birliği, İstanbul’da bulunan Giresunlu bürokratları bir araya getirdi. Bürokratlar ile tanışan üyeler bu tür toplantıların artarak devamını istediler.

Zeytinburnu Gölet Restaurant’ta 15 Haziran Perşembe akşamı bir araya gelen Giresunlular hem tanıştılar hem de karşılıklı fikir teatisinde bulundular.

Giresun Dernekleri Birliği Başkanı Halil Kütük, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın’a teşekkürle başladığı konuşmasında “Böylesine güzel bir mekanı bize tahsis eden başkanımıza teşekkür ediyorum. Giresun Dernekleri Birliği hem Giresun bürokrasisi, hem de İstanbul’da bulunan bürokratlarımız ve seçilmiş hemşehrilerimizle sürekli temas halindedir. Yerel ihtiyaçları tespit ederek bir koordinasyon oluşturmaya çalışıyoruz. Geçtiğimiz günlerde dernek başkanlarımıza mevzuatla ilgili seminer verdik. Daha sonra Binbaşı Hüseyin Avni Alpaslan ile ilgili bir panel düzenledik. Bu tarihe geçecek bir olaydır. Binbaşı Hüseyin Avni Alpaslan çok değerli bir kıymetimizdir. Giresun Müftülüğümüzün talebi üzerine 2500 adet Peygamberimizin Güzel Ahlakı isimli kitabı temin ederek Müftülüğümüze gönderdik. Yeni öğretim yılında Giresun İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ciddi rakamlardan oluşan kırtasiye yardımı yapmayı düşünüyoruz.. Her ilçemizden başarılı 30 öğrencimizi bir araya getirerek 500 kişilik bir gençlik grubu oluşturmak istiyoruz. Ayrıca bilim adamlarımızla bilim kurulumuzu kuracağız. Önümüzdeki aylarda çok önemli sosyal faaliyetlere imza atacağız. Bizi izlemeye devam ediniz.” dedi. Daha sonra söz alan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın “Aramızda gerçekten birer başarı abidesi olan arkadaşlarımız hemşehrilerimiz var, İsim vermek gerekirse, Halil Kütük, Remzi Mamaşoğlu, İsmail Kahraman ve Fuat Kuş beyi ilk sıralarda sayabilirim. Kendilerine siz Giresunlular adına teşekkür etmek istiyorum. Ne kadar zor işleri başardıklarının ben yakın şahidiyim. Birbirimize sahip çıkarak, daha yukarılara ulaşmalıyız. Bu hususlarda ben şahsen üzerime düşeni yapmaya hazırım” dedi.

Programın serbest kürsü bölümünde; Prof.Dr. İbrahim Balcıoğlu, Uzm.Dr. Kazım Beşirli, Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Ali Bilir, Remzi Mamaşoğlu, İsmail Kahraman, Halil İbrahim Türkyılmaz, Fahri Biçer, ve Saadet Partisi İl Başkan Yardımcısı Salih Kaçır, söz alarak bu çalışmaların temposunun hızlandırılmasını ve halkanın genişletilerek devamını istediler. Toplantıya Prof.Dr. Ahmet İncekara, Giresunlular Com Editörü Ali Şükrü Kara
Giresun Dergisi Yazarı Seyfullah Çiçek de katıldı.

Toplantıya davet edilen 100 kişilik bürokrat grubunun 70’i iştirak ederek, bir sonraki toplantıların özellikle Cumartesi veya Pazar sabahları yapılması tavsiyesi ile ayrıldılar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bizim Köy

Mahalli İdareler Secimi ve Ortaya Çıkan Haksızlıklar

Giresun Dernekçiliğinin Serencamı…