Giresunlular İstanbul’da Kenetleniyor


Karadeniz Sivil Toplum Örgütleri Birliği yolunda önemli çalışmalar yapan Giresunlular, İstanbul Bayrampaşa’da Bulancak Erdoğan Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin yeni binasını hizmete açarak güçlerini sembolleştirdiler.

Dernek açılışına Giresun Dernekler Birliği Başkanı Halil Kütük, İstanbul’da bulunan Giresun ilçe ve köy dernekleri başkanları ile davetliler katıldı. Nezih bir ortamda gerçekleştirilen açılışta ilk konuşmayı dernek başkanı Cevat Tamcı yaptı. Tamcı, yeni binaya kavuşmanın hizmetleri daha yükseltmek manasına geldiğini, artık köylüler olarak düğün, nişan, mevlit ve buna benzer törenleri yapmanın daha kolaylaştığını söyledi. Derneklerinin, eğitim, yoksullara yardım, doğum, cenaze ve sosyal etkinliklere maddi ve manevi olarak katılma amacıyla kurulduğuna işaret eden Cevat Tamcı, hemşerilerini derneklerine sahip çıkmaya çağırdı.

Giresun Dernekler Birliği Başkanı Halil Kütük de, yeni bir derneğe daha kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını bildirdi. Karadeniz Sivil Toplum Örgütleri Birliği’nde başkan vekilliği yaptığını hatırlatan Halil Kütük, Giresunluların dernek olarak önlerinin açık olduğunu, Dernekler Birliği içinde Karadeniz Dernekleri Birliği’ne yönelik çalışmalar yapıldığını, destek, güç ve el birliği ile istenilen hedeflere daha çabuk ulaşılacağını belirtti. Giresun’un gücünü Karadeniz Dernekler Birliği’nde de etkin bir yere oturtacaklarını ifade eden Halil Kütük, hizmetin siyaset veya başka bir amaç değil sadece Giresunlu için gerçekleştirildiğini dile getirdi. Giresun Dernekleri Birliği’nde özellikle eğitime yönelik projelerden bahseden Halil Kütük, 30 kişilik bir süper beyin takımı oluşturma yolunda hızla ilerlediklerini kaydetti. Sivil toplum kuruluşlarının öneminin giderek arttığına işaret eden Halil Kütük, Karadeniz Dernekleri Birliği bünyesinde hedefte bir bilim kurulu ve televizyon kurulması, Birleşmiş Milletler Gıda Fonu’nun desteklediği 1 milyar dolarlık bir gıda projesi olduğunu belirtti. Halil Kütük ayrıca bu yeni eğitim öğretim yılında Giresun Dernekler Birliği olarak Giresun’da fakir öğrencilere 10 bin okul çantası yardımı yapılacağını söyledi.
Konuşmalardan sonra 12 Şubat 2006 tarihinde resmen kurulan Bulancak Erdoğan Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin lokal açışına katılan Giresunlu hemşeriler hasret giderdiler.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bizim Köy

Mahalli İdareler Secimi ve Ortaya Çıkan Haksızlıklar

Giresun Dernekçiliğinin Serencamı…