Tirebolu Kuzgun Derneği Lokali Açıldı.


Tirebolu Kuzgun Derneği’nin uzun süredir beklenen lokali İstanbul'da hemşerilerinin yoğun olarak bulunduğu Gaziosmanpaşa Barbaros Hayrettin Paşa Mahallesinde 6 Mayıs Cumartesi günü resmi açılışı yapılarak, hizmete girdi. Açılış kurdelesini kesen Ulaştırma ve Devlet Eski Bakanı İbrahim Özdemir, “bu lokalin başta Kuzgun Köylüler olmak üzere bütün hemşerilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Açılışa Ulaştırma ve Devlet Eski Bakanı İbrahim Özdemir’in yanı sıra Kuzgun Köyü Muhtarı Kadir Korkmaz, Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Danışmanı ve Aydın Ses Gazetesi Sahibi Murat Aydın, Karadeniz Postası Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ahmet Bilge, Esenler Giresunlular Derneği Başkanı Fatih Kuloğlu, Görele Cimide Derneği Başkanı Sıtkı Ada, Bayrampaşa Giresunlular Derneği Başkanı İsmail Yalçın, Gaziosmanpaşa Giresunlular Derneği Başkan Vekili Mustafa Yılmaz, Esenler Giresun İdman Yurdu Derneği Başkanı Erol Durmuş, Görele Burunucu Derneği Başkanı Mehmet Tetik, Tirebolu Sekü Köyü Derneği Başkanı Hayrullah Türkoğlu, Ses Sanatçısı Yılmaz Turan, Emekli Öğretmen Ve Sunucu Musa Ada, Karadeniz’in Sesi Radyosundan Riva Hüseyin Bakanay ve Kemençe Sanatçısı Mustafa Keskin ve dernek üyeleri katıldı.

Dernek Başkanı Muammer Gündüz’ün yaptığı açılış konuşması ile başlayan törende Gündüz” birkaç arkadaşımızın sonsuz desteği ile meydana getirilen bu eser hemşerilerimiz için hayırlı olsun” dedikten sonra “biz burayı kağıt oynamak için yapmadık. Bizlerin acılı ve mutlu günlerinde bir araya gelmemize vesile olacak bir mekanı meydana getirmek için uğraştık. Burayı hep beraber şenlendireceğiz” dedi. Daha sonra söz alan Muhtar Kadir Korkmaz “köyden sizin için geldim. Siz isteyin tekrar geleyim. Yeter ki siz bir iş başarın biz gelelim. İnşallah hep böyle mutlu anlarda bir araya gelelim. Buradaki tüm hemşerilerime sesleniyorum. Yaptığınız okulu bir an önce bitirin. Şimdi sıvasını yapıyoruz ama daha işimiz var. Bir an önce bir kat daha atıp çatımızı da yapalım” dedikten sonra sözü Emekli Öğretmen ve Sunucu Musa Ada’ya söz verdi. Musa Ada birlik ve beraberlikten örnekler vererek yaptığı konuşmada artık “Giresunlu da anladı ki iş varsa birlik ve beraberliktedir. Birlik ve beraberliğiniz bozulmazsa çok daha büyük işler başarırsınız” dedi. Söz alan Ulaştırma ve Devlet Eski Bakanı İbrahim Özdemir, “sizleri en kalbi duygularımla kutluyorum. İstanbul’daki Giresunlular her ne kadar nüfus oranı bakımından üçüncü iseler de Giresun’un potansiyeline oranla birinci sayılmaktadır. Sivas ve Kastamonu’nun gerek yüzölçümü gerekse nüfus bakımından durumu ortadadır. Ancak bu büyüklük nitelik itibariyle gerek yerel yönetimlerde gerekse de ulusal yönetimlerde aynı oranı maalesef göremiyoruz. Bunun yansıması sizin gibi insanların gayreti neticesinde olacaktır. Dernekler birleşerek federasyonlar ve konfederasyonlar oluşturmalıdır. Bir elin nesi var iki elin sesi var” diyerek konuşmasını bitirdi. Daha sonra söz alan Dernek Eski Başkanı Mali Müşavir İbrahim Balcıoğlu, “sayın Özdemir bir gerçeği ifade etti. Gerçekten biz gücümüzün farkında değiliz. İlçemiz belediyesinde nüfus bakımından bizden geri de bulunan birçok ilin 2, 3 veya 4 meclis üyeleri var iken bizim sadece bir bir üyemiz vardır. Eyüp ilçesinde ise durum daha vahimdir.” dedi.

Konuşmalardan sonra sanatçı Mustafa Keskin’in kemençesi ve türküleri eşliğinde bir araya gelen hemşerilerimiz geç saatlere kadar eğlendiler.

Barbaros Hayrettin Paşa Mah. 1020 Sokak No:6 Gaziosmanpaşa/İstanbul adresinde açılan lokal iki kattan oluşuyor. Lokalin alt katı dernek merkezi ve kültürel faaliyetler için ayrılırken; üst katta ise lokal olarak hizmet verilecektir.

Haber: İbrahim Balcıoğlu

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bizim Köy

Mahalli İdareler Secimi ve Ortaya Çıkan Haksızlıklar

Giresun Dernekçiliğinin Serencamı…