2. Geleneksel Esenler Yaşayan Anadolu Kültür ve Folklor Festivali’ne Giresun Mührü…


İlçedeki kültür mozaiğini canlı tutmak ve iç turizmi canlandırmak gibi gayelere hizmet için düzenlenen “2. Geleneksel Esenler’de Yaşayan Anadolu Kültür ve Folklor Festivali”, 30 Haziran – 2 Temmuz tarihleri arasında Esenler Kemer Stadyumu’nda yapılan etkinliklerle başarıyla gerçekleştirildi.

Esenler Belediyesi ilkini geçen yıl yaptığı festivali bu sene “birlikte atar yürekler” sloganı ile başlattı ve yaklaşık 15 stand ve bu standlara adını veren illere özgü programlarla sürdürdü. Programın ilk günü İsmail Türüt, ikinci günü Kıvırcık Ali üçüncü günü de Alişan konserlerine ilgi çok büyüktü.

Yurdumuzun dört bir yanını temsil eden Tokat, Malatya, Sinop, Kastamonu, Bayburt, Samsun, Giresun, Ordu, Bitlis, Çorum, Sivas, Erzurum ve Amasya illerin yanı sıra Trakya bölgesini de yeşil Trakya adı altında stand açtılar. Bu standlarda her yöre kendi kültürüne ait bir çok eşyayı sergilerken, bölgenin yiyecek ve içecek kültüründen de nadir örnekler ziyaretçiler sunuldu. Giresunlular fındık ikram ederken, Çorumlular leblebi, Malatyalılar da kayısı ikramı yaptı. Kimisi kemençenin kıvrak nameleri ile kimisi de davul ve zurnanın dayanılmaz sesi ile kendinden geçti. Her yöre kendine has halk oyunlarını büyük bir ustalıkla sergilerken seyircileri de kendilerine hayran bıraktılar.

Her program sonunda programı hazırlayan dernek ve vakıf yöneticilerine Esenler Belediye Başkanı Mehmet Öcalan ve başkan yardımcıları tarafından plaketler takdim edildi.

Haber : İbrahim Balcıoğlu
Fotoğraflar : Şeref Sinir

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bizim Köy

Mahalli İdareler Secimi ve Ortaya Çıkan Haksızlıklar

Giresun Dernekçiliğinin Serencamı…