Gimev 6.Geleneksel Pilav Günü 22 Temmuzda Kulakkaya Yaylası Akçakbel’de Yapılacak


Gimev (Giresun ve İlçeleri İmam Hatip Lisesi Mezun ve Mensupları Eğitim-Kültür Vakfı) tarafından 6.sı düzenlenen pilav günü bu yıl Kulakkaya Yaylası Akçakbel’de yapılacak. Giresun ve ilçeleri İmam Hatip Lisesi Mezun Ve Mensupları Vakfı olarak 1996 yılında kurulan vakıf, adından da anlaşılacağı gibi Giresun İmam Hatip Lisesi camiasını bir araya getirmek, kopan bağları, arkadaşlıkları ve dostlukları pekiştirmek amacıyla kurulmuştur. Halen faaliyetlerine İstanbul’da devam eden vakıf, her yıl Temmuz ayının 3. haftasında artık gelenekselleşen pilav gününde üyeleri ve gönüldaşları ile buluşuyor.

Gimev Başkanı Halim Melikoğlu tarafından yapılan açıklamada “bu sene Yavuz Kemal Kulakkaya Yaylası Akçakbel’de yapılacak 6.Geleneksel Pilav Günümüze İmam Hatip Lisesi mezunu olsun olmasın bütün mezun ve mensuplarımız ile gönüldaşlarımızı bekliyoruz. Her senekinden daha fazla katılımın olmasını beklediğimiz bu günümüze, ilimizden ve il dışından okullarımızın yetiştirdiği her biri ayrı ayrı birer pırlanta değerinde olan ve yüzümüzü güldüren mezunlarımızı davet ettik. Davetin icabına uyarak herkesi bekliyoruz.” dedi.

Giresun'a yaklaşık 45 km. mesafede bulunan yayla, 1500 rakımında ve ilginç doğa güzelliklerine sahip, Giresun'un eskiden beri en bilinen ve gidilen yaylasıdır. Giresun kent merkezinden itibaren Kayadibi'ne kadar 7 km. asfalt olan yol, devamı 36 km. daha düşük vasıflı toprak yol olarak devam etmektedir. Yol üzerinde bulunan Desput Kayası ve suyu; doğal güzelliklere sahip Erimez Mevkii, Gelin Kayası ayrı birer ilgi odağıdır.

Alçakbel Orman içi Piknik Alanında günübirlik rekreasyon imkanı, hemen yakınındaki Yavuz Kemal Bucağında her türlü alış-veriş hizmeti bulunmaktadır.


Haber ve Fotoğraf: İbrahim Balcıoğlu

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bizim Köy

Mahalli İdareler Secimi ve Ortaya Çıkan Haksızlıklar

Giresun Dernekçiliğinin Serencamı…