161.Güvende Yayla Şenliği Yapıldı


Gümüşhane ve Giresun’un ortak olarak kullandığı Güvende Yaylası’nda geleneksel olarak yapılan 161.Güvende Yayla Şenliği çevre il ve ilçelerden on binlerce insanın katılımı ile yapıldı.

Kürtün Belediyesi’nin organize ettiği ve Güvende Ağası Ayhan Köse ve diğer sponsorlarca finanse edilen 161.Güvende Yayla Şenliği, şanına yaraşır şekilde yapıldı. Gümüşhane Milletvekili Sabri Varan, Tirebolu Eski Belediye Başkanı Yaşar Yanıkömeroğlu, Görele Aydınlar Belediye Başkanı Ahmet Özkan, Gümüşhane AKP İl Başkanı Yusuf Özgün, Gümüşhane MHP İl Başkanı Engin Şanlıtürk, Kürtün İlçe Jandarma Komutanı Çağlar İkiz, Bursa Torul ve Kürtünlüler Dernek Başkanı Kemal Ataç, İstanbul Torul ve Kürtünlüler Dernek Başkanı Niyazi Baş, Gaziosmanpaşa Giresunlular Dernek Başkanı Nuri Yılmaz olmak üzere birçok bürokrat ve siyasinin katılımıyla saat 11’de başlayan şenlikte bir konuşma yapan Kürtün Belediye Başkanı Aslan Kılıç “Güvende Yayla Şenliği, yıllardır Gümüşhane Giresun dostluğunun bir simgesi olarak burada yapılmaktadır. Giresunlu dostlarımızla, Gümüşhaneli hemşerilerimiz yıllardır bu yaylada yan yana beraberce yaşamışlardır. İnşallah yıllarca da yaşayacaklardır. Güvende Yaylası Türkiye’nin en yaşlı ağaçlarının olduğu Örümcek Ormanı’nın hemen bitiminde bir yanda ormana yakınlığı bir yanda büyük ve geniş alanlarıyla hem yayla hem de mesire yeri olma özelliğini korumuştur. Ben bu şenliğe sponsor olarak katkıda bulunanlara, sanatçılarımıza ve siz değerli misafirlerimize Kürtün adına Gümüşhane adına ve Giresunlu dostlarımız adına hoş geldiniz diyor, selamlarımı ve teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Sabah ilk saatlerinden itibaren civar il ve ilçeler ile civar obalardan akın eden binlerce araç ve yaya konvoyu yaylanın dört bir tarafından şenlik alanına doğru akın etti. Yolların yetersiz kaldığı şenlikte kasap önlerinde ve tuvaletlerde büyük kuyrukların olduğu gözlemlendi. Binlerce insan, kurulan pazar yerini ve piknik alanlarını öbekler halinde doldurdu. Yürümenin adeta imkansız olduğu şenlikte Kürtün Jandarma Komutanlığı’nın olay çıkmaması için büyük güvenlik tedbiri aldığı da gözlemlendi. Güzel bir havada başlayan şenlikte Musa Ada sunuculuk yaparken Sait Uçar, Yılmaz Turan, Hüseyin Bıçak, Elifçe ve birçok yerel sanatçı sahne aldı. Kemençenin kıvrak nameleri katılımcıları coştururken büyük horon halkaları oluşturuldu. Meydanda kendine yer bulamayanlar ise çadırlarının önlerinde ve meydanın değişik yerlerinde horona iştirak etti.

Şenlik akşama doğru çıkan meşhur Güvende Sisi’nin yaylayı sarmasına kadar devam etti.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bizim Köy

Mahalli İdareler Secimi ve Ortaya Çıkan Haksızlıklar

Giresun Dernekçiliğinin Serencamı…