Bir Başarı Hikayesi; Çamoluk Derneği…

Geçen Pazar Çamoluk Derneğinin genel kurulu vardı. İki ayrı listenin yarıştığı genel kurulda çok çetin bir mücadele yaşandı. Tam adı Çamoluk Yardımlaşma ve Kültür Derneği’nde yapılan hazırlıklar genel seçimler kadar ciddiydi. Hazırlanan yönetim ve denetim kurulu listeleri ve tanıtım broşürleri genel kurula verilen önemin ayrı bir göstergesiydi. Genel kurul çekişmeli ama huzurlu bir ortamda yapılırken düşman çatlatacak görüntüler, Giresun dernekçiliğinin geldiği noktayı gözler önüne seriyordu.

Çamoluklular İstanbul’da o kadar teşkilatlanmış ki genel kurula katılanlardan tam 618 kişi oy kullandı. Küçük beldelerde bile bu kadar kişinin oy kullanmadığını düşünürsek yapılan işin ne kadar önemli olduğunu daha iyi algılayabiliriz. Kullanılan oyların 392’sini alan Yaşar Kalebaşı alarak başkan olurken Selahattin Düzyurt ise 218 oy aldı. Yeni dönemde 21 kişilik dev bir yönetim kurulu yanında 5 kişilik denetim kurulu da çalışmaları birlikte yürütecekler. Öğrendiğim kadarıyla seçilenlerin yarıya yakınının üniversite mezunu olduğu düşünülürse başarı hikayesinin anlamı daha iyi anlaşılır. Çamoluk gibi küçük bir ilçenin İstanbul’daki temsilcisi olan bu dernek gerçek anlamda bir federasyon görevi de görmekte. Köylere göre dağılan yönetim kurulu üyelikleri hiçbir şeyin şansa bırakılmadığının da bir göstergesi oldu.

Çamoluk Derneği’nin genel kurula verdiği önemin yanı sıra yaptıkları da az buz şeyler değil. İstanbul’da bulunan fakirlerine gıda ve giyecek yardımı yanında her yıl en az 250 öğrenciye de burs yardımında bulunuyor. Bunu söylemek kolay ama yapmak o kadar da kolay değil. Her ay 120 TL’den başlayan 240 TL’ye kadar çıkabilen burslar için en az 30-35.000 TL’nin ödenmesi küçük bir belediyenin aylık bütçesinin de üstünde bir şey demek. Bunun yanında kutlu doğum programları, çeşitli konularda seminerler ve benzeri kültürel programlar gibi faaliyetlerini de göz ardı etmemek gerekir. Yine öğrendiğim kadarıyla İHH eliyle Afrika’da açılan su kuyuları ve Filistinli, Gazzeli kardeşlerimize yapılan milyarlarca liralık yardımlar işin tuzu biberi. Çamoluk Bal Festivali gibi ekonomik ve sosyal organizasyonlar da derneğin başarı hanesine yazılan diğer önemli olaylar…

Çamoluk Derneği’nin, Üsküdar Çamlıca’da bulunan modern mekanı ise hiç boş kalmıyor. Gerek hemşerilerinin mutlu günlerine, gerekse isteyen herkesin her türlü toplantısına de ev sahipliği yapıyor. Çamoluk Derneği, yerel televizyonlara stüdyo görevi görerek tüm dünyaya bir dernek nasıl başarılı olur, bunu gösteriyor. Birlik ve beraberliği ile tüm Giresunlulara örnek olarak gösterilebilecek bir dernek olarak bunun hazzı emeği geçen herkese yeter de artar bile.

Biz yeni seçilen ekibe tüm gönlümüzle başarılar dilerken, dernek işleri ile ilgilenen herkesin önündeki bu örneği göz ucuyla değil bütün kalbiyle incelemesini tavsiye ederiz.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bizim Köy

Mahalli İdareler Secimi ve Ortaya Çıkan Haksızlıklar

Giresun Dernekçiliğinin Serencamı…