Efsane Başlıyor Ama ...

Geçtiğimiz Pazar günü birkaç haftadır devam eden Osman Ağa ve Şehit Cengiz Sarıbaş Futbol Turnuvası’nı seyretmek için oturduğum mahallede bulunan halı saha tesislerine gittim. Gaziosmanpaşa Mevlana Mahallesinde bulunan Kazım Karabekir Futbol Kulübü tarafından işletilen tesisler üç ayrı sahayı içinde barındırıyor. Her sahada ayrı ayrı Giresun köyleri ve ilçelerine ait dernekler veya şirketler tarafından organize edilen takımlar büyük bir özveri ile bir araya gelip; Giresun’un birlik ve beraberliği adına maç yaparak büyük bir işi gerçekleştirmeye çaba sarf ediyorlar.

Bir Giresun Delisi...
Bu büyük organizasyon ise başta Giresun Delisi Nuri Yılmaz olmak üzere yeni kurulan Giresun Federasyonu üstlenmiş. Nuri Yılmaz’a “bu işi neden tek başına yapmadın; federasyonu ortak ettin” diyenler; şimdi bu işi nasıl başaracak diye kenardan bakıyordur, herhalde. Ancak 50-60 takımı bir araya getirerek, onları bir amaç uğrunda bu işe inandırmak gerçekten de çok büyük bir başarıdır. Dava Delisi Nuri olmasa bu işi başarmak neredeyse imkansız gibi bir şey. Bu işe katkı sağlayan başta Giresun Federasyonuna ve diğerlerine teşekkür etmek ise boynumuzun borcudur, herhalde.

Efsane Başlıyor Ama…
Feshane’de her sene yapılmakta olan ve artık gelenekselleşen Giresun Günleri bu sene 9-11 Nisan günlerinde yapılacak. Bu yıl yapılacak etkinliğin afişi ise hazırlanmış bile… Efsane Başlıyor… diye bastırılan afişler, Giresunluların yaşadığı her yere ulaştırılmaya, onların da katılımı sağlanmaya çalışılıyor. Ancak içinde bulunduğumuz ekonomik kriz her türlü faaliyeti engellediği gibi bunu da etkiliyor. Giresun Valiliği ve İstanbul’da bulunan belediyelerin her yıl desteğini bir şekilde almaya çalışan etkinlik bu yıl bakalım ne kadar destek alacak. Kamuoyunda haksız yere Ak Partinin arka bahçesi diye prestij düşürme çabalarından olsa gerek Giresun’un çiçeği burnunda CHP’li belediye başkanı geçen sene Feshane’ye gelmemişti. Bekleyip göreceğiz bakalım bu sene katılacak mı? Geçtiğimiz günlerde gazeteci Zeki Al’ın “hani senin basın danışmanın, hani senin Giresunluya ilgin” diye eleştirdiği sayın belediye başkanı bu sene inşallah Giresun Günlerine gereken ilgiyi gösterir.

Bunun yanında Giresun sanayicileri ile gurbette bulunan Giresunlu sanayicilerimiz ise nedense bu tip organizasyonlar sıcak bakmıyor. Bahat Grubu ve Reşat Bahat ile Gaziosmanpaşa Hastanesi sahibi Mustafa Hayta’yı bir kenara bırakırsak bu ilgisizlik insanın kanına dokunuyor. Ondan sonra da bir takım kişilerin niye Giresun ve Giresunlu dışında iştirakçi alınıyor şikayeti ise can sıkıyor. Her Giresunlunun burayı kendini ve memleketini tanıtabileceği en iyi etkinlik olarak bakması ve ona göre davranması gerekiyor. Yoksa bu işi organize edenlerin şevki bir kırılırsa onu tedavi edecek bir ilaç bulamayız.

4. Giresun Günlerinin Giresun kültür ve turizmini, sanayi ve ticaretini en iyi şekilde tanıtmaya vesile olmasını temennisiyle hayırlı olmasını dilerim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bizim Köy

Mahalli İdareler Secimi ve Ortaya Çıkan Haksızlıklar

Giresun Dernekçiliğinin Serencamı…