çömlekçi festivalindeyim….

DSCN0912 bugün pazar. şehirde olmadığımdan pazarı diğer günlerden ayıran herhangi bir belirti yok. evden çıkarken hanıma harşıta(doğankente) gideceğimi söylüyorum. yolda aklıma çömlekçi fındık festivali geliyor. yukarı boğalı köyünün çalışkan muhtarı durmuş ayvaz üç yıldır bıkmadan usanmadan çömlekçi deresinde fındık festivali düzenliyor. bu vesile ile çevre köy halkına fındıktan önce bir araya gelme ve eğlenme fırsatı sunuyor. televizyonlardan da naklen yayın vasıtasıyla bütün dünyaya sesini duyurma fırsatı buluyor.

bu sene de fındık ve ramazan öncesine denk getirilen festivalde ona yakın sanatçı sahne aldı. uğur bilginin sunduğu programa tirebolu ve görele bürokrasisi nedense iltifat etmemiş. oysa bu tür programlar bürokrat ve siyasetçiler için halkla buluşma ve onların dertlerini dinlemek için bir fırsattır. gördüğüm kişiler arasında CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, Ak Parti Tirebolu Eeski Başkanı Hüseyin Dost, Görele AK Parti ilçe Başkanı Tolga Erener, Görele CHP ilçe Başkanı Fikri Bilge, Köprübaşı Belde Belediye Başkanı Abdullah Topçu, Aydınlar Belde Belediye Başkanı Osman Sazak ve bazı köy muhtarları vardı.

geçen yıl festivalin bütün parkart ve tanıtım işini üstelenen TİRDEF ne yazıkki ortalarda yoktu. festivali düzenleyen yukarı boğalı ve belen köyleri federasyonun en aktif üyeleriydi, oysa. gözler TİRDEF pankartını ve yöneticilerini boşuna aradı. festivalin bütün organizasyonunu tek başına atom karınca misali yapan durmuş ayvazı diğer muhtarların da iyi anlaması lazım, bence. güzel bir organizasyon oldu, emeği geçenleri tebrik etmek lazım…

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bizim Köy

Mahalli İdareler Secimi ve Ortaya Çıkan Haksızlıklar

Giresun Dernekçiliğinin Serencamı…